Internatskolan LS

Ni har säkert hört om skolan innan... Filmen ondskan spelades även in här. Jag bjuder på lite fakta om vad som har hänt under några års tid på skolan

28 augusti På kvällen meddelar Lundsbergs styrelse att rektorn Staffan Hörnberg får sparken med anledning av att han ”har godkänt en nollning som är förbjuden”. Samtidigt har hela styrelsen ställt sina platser till förfogande.

 28 augusti 2013 Skolinspektionen beslutar att ge skolan tillfälligt verksamhetsförbud, vilket innebär att skolan stängs ner i minst ett halvår.

 27 augusti 2013 Utbildningsminister Jan Björklund säger att han vill dra in riksinternatens frikostiga statsbidrag och får starkt stöd av oppositionen. Allianskollegorna är dock inte lika eniga.

 24 augusti 2013 Två pojkar, 14 och 15 år, ska ha fått ögonbindel, hållits fast ochbränts på ryggen med ett hett strykjärn av ett stort gäng äldre elever på internatskolan Lundsberg. 14-åringen får så svåra brännskador att han får slussas runt till flera sjukhus. Sjukhuspersonalen polisanmäler händelsen.

 April 2013 Skolinspektionen lägger ner sin tillsynsundersökning kring Lundsberg, då de anser att skolan har kommit till rätta med missförhållandena. Hot om vite avskrivs.

 Oktober 2012 Nya övergrepp uppdagas på skolan. Vittnen berättar om våldtäkter med kvastskaft och "sexuella övergrepp på flickor som pojkar gör i grupp för att skapa sammanhållning".

 Juni 2012 En elev som kränkts och misshandlats av andra elever får ut skadestånd från den från början motvilliga skolan, på totalt 80 000 kronor.

Eleven, en pojke, misshandlades och kränktes av andra elever under läsåret 2009/2010.

 Maj 2012 Lundsberg misstänks hafuskat till sig bidrag på nästan tre miljoner kronor, avslöjas av SVT

 November 2011 Lundsbergpolisanmäls av Skolinspektionen efter att larm om grava missförhållanden, pennalism och "kamratuppfostran".

 Januari 2006 Flera elever uppges ha attackerats med avföring och urin. Bland annat kissade äldre elever på en yngre kamrat när denne låg och sov.

 Mars 2001 Skolverket kritiserar skolans kamratfostran som innebär att äldre elever straffar yngre elever som inte uppför sig. Kamratfostran förbjuds.

 Oktober 2000 Fjorton elever dricker hembränt i skolans friluftsstuga. Festen slutar med att stugan bränns ner till grunden - ungdomarna har försökt få fart i kaminen genom att elda upp en dunkudde. Det tar en vecka innan skolans ledning inser att stugan brunnit ner.

 Januari 1999 Rektor Anders Lundin får sparken efter att ha kritiserat skolan. Några elever kissar på en bild av honom och visar stjärten för hans fru.

 Juni 1998 Prins Carl Philip och hans klass från Lundsberg har fest på anrika hotell Winn i Nyköping. Festen urartar och polisen tvingas röja upp efter de supande ungdomarna.

 Februari 1998 I Lundsbergs skoltidning uppmuntras eleverna till mobbning och bestraffning av varandra.

 November 1997 Två minderåriga elever super på skolområdet och en elev relegeras efter att ha langat vin och sprit till sina kompisar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback